Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde Ankara Kızılay’da tankın namlusu ile deldiği ve ezdiği hafif ticari araç, o gece yaşananları unutturmamak amacıyla Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sergilenmeye başlandı.

HAFİF TİCARİ ARAÇ VE HİKAYESİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa’daki meydanda sergilenen bu araç, vatandaşların büyük ilgisini topladı. Tankın altında kalarak ağır hasar gören aracın önüne, o gece yaşananları anlatan bir bilgilendirme panosu da yerleştirildi. Panoda yer alan bilgilere göre, araç sahibi Hikmet Harput, 15 Temmuz gecesi ablası Eylül Karabul’den ödünç aldığı araçla yola çıkmış. Ankara Kızılay’dan geçerken bir tankla karşılaşan Harput, duruma anlam verememiştir.

ÖLÜMDEN DÖNEN ANLAR
Tankın üzerine doğru ilerlemeye başlamasıyla birlikte araçtan inmeye çalışırken tankın namlusu aracın camından içeri girmiş. Hikmet Harput, son anda kendisini dışarı atarak kurtulmuş; ancak tank, aracı önüne katarak sürüklemeye başlamıştır. Olay sırasında kolu kırılan Harput, gece hastaneye gidememiştir. Saniyelik bir karar ile o gece ölümden dönen Harput’un hikayesi, bu aracın sergilenmesiyle birlikte yeniden gözler önüne serilmektedir. Sergi, ayrıca tankın ezdiği aracın hemen yanında, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında zarar gören diğer araçlar, kamu binaları ve çeşitli yapıların fotoğraflarının yer aldığı bir alanla da zenginleştirilmiştir. Yetkililer, serginin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında belirli bir süre boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacağını belirtti.








