23 Nisan coşkusu gökyüzünde ışıldadı

BÖLGE Yayınlanma : 23 Nisan 2025 08:40
23 Nisan coşkusu gökyüzünde ışıldadı
Kapadokya'da 23 Nisan coşkusu, sabahın erken saatlerinde Türk Bayraklarıyla süzülen sıcak hava balonlarıyla gökyüzünde görsel bir şölen yarattı.

Kapadokya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı anlamlı bir şekilde kutlamak için gökyüzünde renkli bir şölen sundu. UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alan Kapadokya'da, sabahın erken saatlerinde turistik sıcak hava balonları, 23 Nisan’a özel olarak Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Gökyüzünde uçuşa geçen balonlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 105. yıl dönümüne özel bir gösteri sundu.

23-nisan-coskusu-gokyuzunde-isildadi1.jpg

Gün doğumundan önce hazır hale getirilen balonlar, Göreme ve Ortahisar'daki kalkış alanlarından yükseldi. Kapadokya'nın benzersiz manzaraları eşliğinde, Göreme Açık Hava Müzesi, Güvercinlik Vadisi ve Aşk Vadisi'ni kapsayan güzergâhta balonlar süzüldü. 156 sıcak hava balonunun aynı anda havalanmasıyla, gökyüzünde görsel bir şölen oluştu.

23-nisan-coskusu-gokyuzunde-isildadi2.jpg

Balon pilotu Kemal Kaya, "Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gökyüzünde kutluyoruz. Bu bayram, Türkiye’de ve dünyada çocuklara adanmış tek bayram. Uçuşumuz yaklaşık bir saat sürecek ve bu özel günü hep birlikte kutlayacağız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.