Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Cengiz Topel İlkokulu'nun 1992 yılı mezunları, tam 33 yıl sonra ilkokul öğretmenleri Meral Topçuoğlu ile yeniden bir araya geldi. Yılların hasreti ve özlemiyle gerçekleşen bu buluşmada, duygu dolu anlar yaşandı ve çocukluk hatıraları yeniden canlandı.

BULUŞMANIN ARDINDAKİ TESADÜF
Buluşma fikri, üç eski ilkokul arkadaşının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymanpaşa'daki ana binasında yıllar sonra yollarının kesişmesiyle ortaya çıktı. Dönemin öğrencilerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürü Ahmet Sungur, Başak arkadaşıyla bir yıl boyunca çok yakın yerlerde çalıştıklarını geç fark ettiklerini ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat arkadaşlarıyla görüştükten sonra bu organizasyonu yapmaya karar verdiklerini anlattı.

ÖĞRETMENİN UNUTULMAZ HAFIZASI
Buluşmanın en dikkat çeken yanı, 33 yıl geçmesine rağmen öğretmen Meral Topçuoğlu'nun hiçbir öğrencisinin adını unutmamış olmasıydı. Bu inanılmaz hafıza, buluşmada duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Sungur, Saray'ın küçük bir ilçe olmasının bu tür buluşmaların gecikmesinde etkili olduğunu, herkesin birbirini tanıdığı için öğretmenlerini istedikleri zaman görebildiklerini belirtti.

OKULUN TARİHİ GEÇMİŞİ
1964 yılında Kıbrıs'ın Erenköy bölgesine yapılan hava harekâtında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in adını taşıyan okul, bir dönem eğitime ara vermiş, yapılan tadilatların ardından yaklaşık on yıl önce tekrar öğretime başlamıştı. Bu tarihi okulda geçen anılar, mezunlar ve öğretmenleri için hala canlılığını koruyor.







