40 yıllık emek Gazze için feda: Koleksiyoner tüm birikimini açık artırmayla satacak

YAŞAM Yayınlanma : 02 Ocak 2026 20:16 Düzenleme : 02 Ocak 2026 20:16
40 yıllık emek Gazze için feda: Koleksiyoner tüm birikimini açık artırmayla satacak
Ankara'da yaşayan 76 yaşındaki Memduh Aydemir, 40 yıldır biriktirdiği para koleksiyonunu 8 ve 15 Ocak'taki müzayedelerde satarak tüm geliri Gazze'ye bağışlayacak. Müzayede evi de ek katkı sağlayacak.
40 yıllık emek Gazze için feda: Koleksiyoner tüm birikimini açık artırmayla satacak

Ankara'da yaşayan 76 yaşındaki koleksiyoner Memduh Aydemir, yaklaşık 40 yıldır biriktirdiği para koleksiyonunu Gazze'ye yardım için bağışlamak amacıyla açık artırmaya çıkarıyor. Koleksiyon, 8 ve 15 Ocak tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek iki ayrı müzayedede satışa sunulacak. Aydemir, elde edilecek tüm gelirin Gazze'ye bağışlanacağını açıkladı.

BİR ÖMÜRLÜK EMEK FİLİSTİN İÇİN

Memduh Aydemir, 1985'ten bu yana Türkiye dahil birçok ülkenin kağıt paralarını amatörce topladığını belirterek, "Bugüne kadar yaklaşık 5 klasör ve bine yakın para biriktirdim. Bu koleksiyonun içinde 6-7 bin lira değerinde paradan, 100 lira değerine kadar para var. Maddi bakımdan Filistinli kardeşlerime doğrudan yardım edecek durumum yok ama bu koleksiyonumu onlar için satarak katkıda bulunabilirim" dedi. Aydemir, Türkiye'deki yardımseverlere ve koleksiyonerlere de seslenerek, "30-40 yıl bekleyeceğinize tek seferde bütün bu emeğe sahip olabilirsiniz. Sizin de bu işte bir katkınız olsun" ifadelerini kullandı.

MUZAYEDE EVİ DE DESTEK VERİYOR

Müzayede evi sahibi Sertan Uslu, Memduh Aydemir'in 40 yıllık koleksiyonunu bağışlamasını takdir ettiğini vurgulayarak, "Para bağışlamaktan daha zoru koleksiyonu bağışlamaktır. 40 yıllık emek verilmiş bir koleksiyonu bağışlamak gerçekten çok zor" diye konuştu. Uslu, müzayede evi olarak hiçbir komisyon ücreti talep etmeden, masrafları karşılayarak bu süreci yönettiklerini belirtti. Ayrıca, koleksiyonun satışından elde edilecek gelire kendi bütçelerinden ek bir miktar ekleyerek Gazze'ye bağışta bulunacaklarını açıkladı.

GELİR KAYIT ALTINA ALINACAK

Sertan Uslu, 8 Ocak ve 15 Ocak'ta düzenlenecek iki müzayedeye geniş katılım çağrısı yaparak, "Ne kadar fazla kişi katılırsa o kadar fazla para toplanır. Bu toplanan para kayıt altına alınacak. Kayıt altına alındıktan sonra ya AFAD'a bağışlayacağız ya da Memduh amcamızın isteğine göre bir sivil toplum kuruluşu üzerinden bu parayı Gazze'ye ulaştıracağız" şeklinde konuştu. Koleksiyonun bin parçadan oluştuğu ve değerini bulması için iki ayrı müzayede düzenlendiği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.