50 yıllık berber ustası Veysel Yusufoğlu: 'İnsanları eğlendir, dertlerini dinle ve tıraşını et'

YAŞAM Yayınlanma : 30 Eylül 2025 11:16 Düzenleme : 30 Eylül 2025 11:23
50 yıllık berber ustası Veysel Yusufoğlu: 'İnsanları eğlendir, dertlerini dinle ve tıraşını et'
Gaziantep'te 70 yaşındaki berber Veysel Yusufoğlu, 50 yıldır sürdürdüğü mesleğini ilk günkü aşkla devam ettiriyor. Yusufoğlu, "Berber herkesi dinler" diyerek müşterilerinin dertlerini de dinlediğini belirtiyor.
50 yıllık berber ustası Veysel Yusufoğlu: 'İnsanları eğlendir, dertlerini dinle ve tıraşını et'

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki berber Veysel Yusufoğlu, 12 yaşında başladığı mesleğini 50 yıldır tutkuyla sürdürüyor.

MESLEĞE İLK ADIM

İlkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen Yusufoğlu, babasının yönlendirmesiyle 12 yaşında bir berber dükkanında çırak olarak meslek hayatına atıldı.

Askerlik dönüşü kendi dükkanını açan Yusufoğlu, ilerleyen yaşına rağmen çalışma azmini kaybetmeden mesleğine devam ediyor.

Dört çocuğunu bu meslekle büyüten Yusufoğlu, eski dekorunu koruduğu dükkanını her sabah erken saatte açıp temizleyerek çevresine örnek oluyor.

BERBERLİK BİR SANATTIR

Çevresindekiler tarafından "Veysel berber" olarak tanınan Yusufoğlu, hem zanaatı hem de sohbetiyle kentte sevilen esnaflar arasında yer alıyor. Usturasını, tarağını ve makasını elinden düşürmeyen Yusufoğlu, müşterilerinin saçlarına şekil verirken mesleğine olan sevgisini canlı tutuyor.

Mesleğini severek yaptığını ve ömrü yettiğince sürdürmek istediğini belirten Yusufoğlu, "Bir koltuk, bir tarak ve makasla berber olabilirsin" diyerek mesleğe başlama nedenini açıklıyor.

DERTLERİ DİNLEYEN BERBER

Yusufoğlu, berberliğin sadece saç kesmekle kalmayıp, müşterilerle sohbet etmeyi ve onların dertlerini dinlemeyi de kapsadığını ifade ediyor.

"Berber herkesi dinler" diyen Yusufoğlu, tıraşa gelen müşterilerinin aynı zamanda kendisiyle dertleştiğini ve kendisinin de doktor gibi onları yönlendirdiğini belirtiyor.

Sabit müşterileri olduğunu ve özellikle 50 yaş üstü kişilerin kendisinde tıraş olmayı tercih ettiğini sözlerine ekliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.