Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir kırmızı halı seremonisiyle start aldı. Türk ve dünya sinemasının önemli isimleri, festivalin açılışında bir araya gelerek sinema sanatının gücünü bir kez daha hatırlattı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DUYGU DOLU AÇIKLAMALAR
Festivalin eski direktörü Elif Dağdeviren, "Bu eve dönüş, tüylerim diken diken" diyerek duygularını ifade ederken, oyuncu Fikret Kuşkan festivalin uluslararası bir kimliğe kavuşmasından duyduğu gururu dile getirdi. Kuşkan, "1990'da Antalya'da en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığımda 24 yaşındaydım. Şimdi dünyanın her tarafından insanları getirebiliyoruz" dedi.

MERVE DİZDAR'DAN SEYİRCİ ÖVGÜSÜ
Başarı ödülü alacak olan oyuncu Merve Dizdar, Antalya seyircisinin sinemaya olan ilgisini övgüyle karşıladı. Dizdar, "Antalya'nın seyircisi inanılmaz. Böyle bir seyirciye sahip oldukları için çok şanslılar" ifadelerini kullanırken, 2022'de aldığı en iyi kadın oyuncu ödülünün ardından tekrar Antalya'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

ULUSLARARASI JÜRİDEN MEMNUNİYET
Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Jüri Üyesi Mehmet Kurtuluş, jüri üyeliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yarından itibaren filmleri izlemeye başlayacağız. Arkadaşlarımın, yani yurtdışındaki meslektaşlarımızın nasıl film yaptığını çok merak ediyorum" dedi. Festivalin Ulusal Film Kategorisi Jüri Başkanı Ömer Vargı ise festivalin devam ediyor olmasının önemine vurgu yaptı.







