Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Rajoub, 76. FIFA Kongresi’nde İsrail Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Basim Şeyh Suliman ile el sıkışmayı kesinlikle reddetti.

GERİLİM YÜKSELDİ
Kanada’nın Vancouver kentinde gerçekleştirilen kongrede, Rajoub, FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun tüm ısrarlarına rağmen Suliman’ın yanında yer almayı kabul etmedi. Infantino, her iki ismi de kürsüye davet etse de Rajoub, Suliman’a yaklaşmayarak Infantino’ya tepkisini gösterdi. Filistin Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Susan Shalabi, Rajoub’un Infantino’ya, "İsraillilerin faşizmlerini ve soykırımlarını aklamak için getirdiği biriyle el sıkışamam. Acı çekiyoruz" dediğini aktardı.

INFANTINO'DAN ÇAĞRI
Kongrenin ardından Infantino, gerilimin ardından kürsüde yaptığı konuşmada, "Birlikte çalışacağız, Başkan Rajoub, Başkan Yardımcısı Suliman. Çocuklara umut vermek için birlikte çalışalım. Bunlar karmaşık meseleler" ifadelerini kullandı. Ancak Rajoub, bu çağrının ardından kürsüden ayrıldı. Shalabi, Infantino’nun el sıkışma girişiminin Rajoub’un konuşmasını hiçe saydığını belirterek, "Bu girişim, Başkan’ın yaptığı konuşmanın amacını ortadan kaldırıyor. Bu, üye federasyonların haklarının çiğnendiği bir emsal oluşturabilir" dedi. Filistin, geçtiğimiz hafta Spor Tahkim Mahkemesi’ne başvurmuştu. Filistin Futbol Federasyonu, FIFA’nın Batı Şeria’da faaliyet gösteren İsrailli kulüpler nedeniyle yaptırım uygulamaması kararına itirazda bulunmuştu. FIFA, Batı Şeria’nın belirsiz statüsünü gerekçe göstererek, İsrail Futbol Federasyonu’na herhangi bir yaptırım uygulamayacağını açıklamıştı.







