Artvin'in Ardanuç ilçesinde 31 Aralık 2025'te meydana gelen çığ felaketinin üzerinden tam 95 gün geçti. Felaketin ardından kaybolan çoban Bülent Gezer'i bulmak için başlatılan arama çalışmaları, ne yazık ki devam eden çığ riskleri ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden başlatılamadı.

UZMAN EKİPLER BÖLGEDE İNCELEME YAPTI
Erzurum AFAD'dan 4 kişilik bir çığ uzmanı ekibi ve Artvin AFAD'dan 7 kişilik bir arama kurtarma ekibi, toplamda 11 personelle birlikte çığ bölgesinde kapsamlı bir teknik inceleme gerçekleştirdi. Bu incelemeler sırasında, personelin güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan gözlemsel etütler ve kar rasatları sonucunda, bölgede hala ciddi bir çığ riskinin bulunduğu tespit edildi. Bu durum, arama kurtarma ekiplerinin sahada güvenli bir şekilde çalışma yapabilmesi için gerekli şartların henüz oluşmadığı anlamına geliyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, mevcut koşullar altında alanda bir arama çalışması yürütmenin uygun olmadığına karar verildi. Ekiplerin, bölgedeki durumu yakından takip etmek ve güncel gözlemler yapmak üzere çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Daha önce olayın dördüncü gününde de çığ riski ve olumsuz hava şartları nedeniyle durdurulan arama çalışmaları, 95 gün geçmesine rağmen kayıp çoban Bülent Gezer'e ulaşma konusunda henüz bir sonuç vermedi.







