Adana'da fındık hasadı: 5 yıl önce ekilen fidanlar meyvesini verdi

YAŞAM Yayınlanma : 13 Eylül 2025 09:40 Düzenleme : 13 Eylül 2025 09:40
Adana'da fındık hasadı: 5 yıl önce ekilen fidanlar meyvesini verdi
Adana’da, Karadeniz’den getirdiği fındık fidanlarını 5 yıl önce diken İbrahim Gün, bu yıl ilk hasadını gerçekleştirdi ve fidanları isteyenlere ücretsiz dağıtmaya başladı.
Adana'da fındık hasadı: 5 yıl önce ekilen fidanlar meyvesini verdi

ADANA'DA Fındık ÜRETİMİ

Gün, fındık üretiminin bölge için alışılmadık bir durum olduğunu belirterek, "Burası Akdeniz’in bitimi, İç Anadolu’nun başlangıcı, Torosların eteği. Adana denilince karpuz ve kebap akla gelir ama birçok özelliği bağrında barındırır. Biz de araştırdık ve Karadeniz’den fidan getirdik. Şu an Türkiye’nin her ilinden ücretsiz fidan için yoğun talep var. Sadece bende olsun istemiyorum, herkesin yayla evi bahçesinde olsun istiyorum. Fındık herkesin bahçesinde olursa daha bereketli olur. Çocuklarla bahçede fındık yemesi ayrı bir keyif olacaktır." dedi. Bu yıl don olayı nedeniyle verim kaybı yaşadıklarını, geçen yıla göre hasadın 10’da birini yapabildiklerini de sözlerine ekledi. "Allah’ın verdiğine bin şükür. Rızkımıza düşen buymuş, ağız tadıyla yemek nasip oldu." diye konuştu.

YİĞENİNDEN İNANILMAZ TEPKİLER

Artvin’de üniversite eğitimi gören İbrahim Gün’ün yeğeni Süleyman Gün ise, Adana’da fındık üretildiğini arkadaşlarına anlattığında şaşkınlıkla karşılaştığını dile getirdi. Süleyman Gün, "Arkadaşlarıma Adana’da fındık üretildiğini söylediğimde çok şaşırdılar, inanmadılar. Amcamın bahçesinden fotoğraflar gösterince çok şaşırdılar. Tadım için götürdüm, çok beğendiler. Karadeniz’de verimli ama burada da güzel sonuçlar aldık." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.