Adliyede duruşma sonrası çıkan kavgada polis engellenen 3 kadın tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 03 Haziran 2026 15:42 Düzenleme : 03 Haziran 2026 15:42
Adliyede duruşma sonrası çıkan kavgada polis engellenen 3 kadın tutuklandı
Samsun Adliyesi'nde bir davaya müdahil olan 3 kadın, duruşma sonrası çıkan kavgada polise mukavemette bulununca tutuklandı. Olaylar sırasında bir kadın da intihara kalkıştı.

Samsun Adliyesi'nde görülen kasten yaralama davasının ardından taraflar arasında çıkan kavgada polise direnen 3 kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Adliyede duruşma sonrası çıkan kavgada polis engellenen 3 kadın tutuklandı 1

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK BÜYÜDÜ

Olay, dün Samsun Adliyesi 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir tutuklu sanığın da yer aldığı kasten yaralama davasının görülmesinin ardından yaşandı. Duruşma sonrası mahkeme koridorunda, tutuklu yakını olduğu belirtilen Y.E.A. isimli bir kadın sinir krizi geçirerek intihara kalkıştı. Olay yerine müdahale eden adliye polisi, kadını sakinleştirip güvenli bir alana aldı ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. İlk müdahaleyi kabul etmeyen kadın, daha sonra adliye önünde baygınlık geçirdi ve tekrar çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Adliyede duruşma sonrası çıkan kavgada polis engellenen 3 kadın tutuklandı 2

KAVGA POLİSE ENGELLEMEYE DÖNÜŞTÜ

Bu sırada davanın tarafı olan kadınlar arasında adliye önünde çıkan kavga kısa sürede büyüdü. Adliye polisi olaya müdahale ederek daha fazla yayılmasını engellemeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında polis ekiplerine de mukavemette bulunulduğu öğrenildi. Olayların ardından yaşları 18'in altında olan 2 kişiyle birlikte toplam 8 kadın gözaltına alındı.

3 KADIN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Sorgularının ardından 2'si yaşı 18'den küçük 5 kişi serbest bırakılırken, kavga sırasında polise görevini yaptırmamak için direndiği ve mukavemette bulunduğu iddia edilen F.C. (36), E.C. (34) ve Y.A. (19) isimli 3 kadın, Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren bu 3 kadın, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.