Ağrı'da 120 sporcu Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası için buluşacak

YAŞAM Yayınlanma : 30 Haziran 2026 19:15 Düzenleme : 30 Haziran 2026 19:15
Ağrı'da 120 sporcu Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası için buluşacak
Ağrı'da düzenlenecek Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası, 3-5 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 120 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Yarışlar zorlu parkurlarda yapılacak.
Ağrı'da 120 sporcu Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası için buluşacak

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle, Ağrı Valiliği'nin himayelerinde düzenlenecek olan Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası, yaklaşık 120 sporcunun katılımıyla 3-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ağrı\

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Şampiyona için hazırlıklar tamamlandı. Yarışlar, TRT Park Motor Sporları Merkezi başta olmak üzere Diyadin Murat Kanyonu, Tendürek, İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı gibi zorlu parkurlarda yapılacak. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, TRT Park alanında yaklaşık bir aydır yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ve motor sporlarına uygun parkurların hazırlandığını belirtti.

Ağrı\

SPOR TURİZMİNE YENİ BİR DİNAMİK

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Ağrı’da Doğu Anadolu’nun ilk motor sporları merkezinin kurulduğunu vurgulayarak, bu merkezin yalnızca Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’na değil, ilerleyen yıllarda Türkiye Motokros Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacağını söyledi. Akülke, organizasyonun 3 Temmuz Cuma günü Ağrı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek idari ve teknik kontroller, akrobasi gösterileri ile basın startıyla başlayacağını duyurdu. Yarışların 4 Temmuz’da TRT Park Motor Sporları Merkezi’nde devam edeceği ve en zorlu etabın 5 Temmuz Pazar günü gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Yaklaşık 120 kilometrelik parkur, Diyadin Murat Kanyonu’ndan başlayarak Tendürek, Çaldıran, İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı’nı kapsayacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.