Ağrı'nın Diyadin ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Besin bulmakta zorlanan tilkiler, çareyi ilçe merkezine inmekte buldu.

KAR VE SOĞUK YABAN HAYATINI TEHDİT EDİYOR
Kış şartlarının ağırlaştığı bölgede, karla kaplanan kırsal alanlarda yiyecek bulamayan tilkiler, yiyecek arayışıyla ilçe merkezine kadar indi. Bu durum, hem vatandaşların dikkatini çekti hem de kışın zorlu koşullarının bir göstergesi oldu.
TEMKİNLİ DOLAŞIM GÖZLERDEN KAÇMADI
İlçe merkezinde yiyecek ararken görüntülenen bir tilki, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Rohat Polat tarafından kaydedilen görüntülerde, tilkinin yerleşim yerleri içerisinde oldukça temkinli bir şekilde dolaştığı görüldü. Bu görüntüler, bölgedeki kış koşullarının hem insan yaşamını hem de yaban hayatını derinden etkilediğini bir kez daha ortaya koydu.







