AHBAP soruşturmasında üçüncü dalga! Oğuzhan Uğur gözaltına alındı

ASAYİŞ Yayınlanma : 17 Temmuz 2026 10:26 Düzenleme : 17 Temmuz 2026 10:29
AHBAP soruşturmasında üçüncü dalga! Oğuzhan Uğur gözaltına alındı
AHBAP Derneği'ne yönelik soruşturmanın üçüncü dalga operasyonunda Babala TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur'un da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Uğur, adliyede kısa bir açıklama yaptı.

AHBAP Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon düzenlendi. Soruşturmanın üçüncü dalgasında, Babala TV'nin kurucusu ve sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, deprem döneminde AHBAP Derneği ile yürüttüğü yardım çalışmalarıyla gündeme gelen Oğuzhan Uğur, operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Uğur ile birlikte 6 kişi hakkında daha gözaltı işlemi uygulandığı bildirildi.

OĞUZHAN UĞUR'DAN İLK AÇIKLAMA

Adliyede gazetecilere kısa bir açıklama yapan Oğuzhan Uğur, "Depremle ilgili bir olay vardı. Biz de delillerimizi sunduk. Göreceğiz." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Soruşturmanın kapsamına ilişkin resmi makamlar tarafından ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, operasyonun AHBAP Derneği hakkında yürütülen soruşturmanın devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor. Yetkililerin soruşturmaya ilişkin yeni bilgileri kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.