AK Parti İstanbul'dan ekonomi için kritik buluşma: Rapor Erdoğan'a sunulacak

SİYASET Yayınlanma : 18 Haziran 2026 09:47 Düzenleme : 18 Haziran 2026 09:47
AK Parti İstanbul'dan ekonomi için kritik buluşma: Rapor Erdoğan'a sunulacak
AK Parti İstanbul, iş dünyası ve akademisyenleri ekonomi çalıştayında buluşturdu. Elde edilen bulgular ve öneriler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak bir raporla somut adımlara dönüşecek.
AK Parti İstanbul'dan ekonomi için kritik buluşma: Rapor Erdoğan'a sunulacak

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen 'Ekonomi Çalıştayı', şehrin ekonomik geleceğine ışık tutmak amacıyla iş dünyası temsilcilerini, akademisyenleri ve sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Bu önemli buluşma, İstanbul'un ticaret, sanayi ve üretimdeki merkezi rolünü bir kez daha vurgulayarak, geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesinde bir dönüm noktası olmayı hedefliyor.

AK Parti İstanbul\

İSTANBUL EKONOMİSİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, İstanbul'un ekonomik potansiyeli, ihracat kapasitesinin artırılması, istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve üretim-sanayi politikaları gibi hayati konular derinlemesine ele alındı. İş dünyası temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, oluşturulan çalışma masalarında görüş ve önerilerini paylaşarak ortak bir akıl platformu oluşturdu. Özdemir, İstanbul'un Türkiye'nin gelecek vizyonunu şekillendiren kilit bir şehir olduğunu belirterek, "İstanbul hangi istikamete yönelirse, Türkiye de büyük ölçüde o doğrultuda ilerler" diyerek metropolün stratejik önemine dikkat çekti.

AK Parti İstanbul\

ÇALIŞTAY SONUÇLARI DOĞRUDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETİLECEK

Çalıştayda ortaya çıkan görüş ve öneriler, titiz bir rapor haline getirilecek ve ilgili kurumlarla paylaşılacak. Bu raporun en önemli alıcılarından biri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, bu çalışmanın sadece bir başlangıç olduğunu ve belirli aralıklarla sürdürülecek istişare süreçlerinin ilk adımı olduğunu vurguladı. AK Parti İstanbul Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Küçük ise, çalıştay sonuçlarının somut adımlara dönüştürülmesi için bir takvim oluşturulduğunu duyurdu. Sektör bazlı ve genel raporun Temmuz ayının 15'ine kadar tamamlanarak hem katılımcılarla hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılacağı belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.