Akenerji, 2026'nın ilk çeyreğinde 389 milyon TL net kâr açıkladı

EKONOMİ Yayınlanma : 08 Mayıs 2026 18:06 Düzenleme : 08 Mayıs 2026 18:06
Akenerji, 2026'nın ilk çeyreğinde 389 milyon TL net kâr açıkladı
Akenerji, 2026'nın ilk çeyreğinde 389 milyon TL net kâr ve 598 milyon TL FAVÖK elde etti. Şirket, hidroelektrik üretiminde büyük bir artış kaydetti.

Akenerji, 2026 yılının ilk çeyreğinde operasyonel verimliliğin ve çeşitlendirilmiş üretim portföyünün katkısıyla 389 milyon TL net kâr ve 598 milyon TL FAVÖK elde etti.

Akenerji, 2026\

STRATEJİK ORTAKLIK VE GELİRLER

Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Çek enerji şirketi CEZ’in eşit katılımlı stratejik ortaklığı olan Akenerji, bu çeyrekte 4.7 milyar TL satış geliri sağladı. Şirketin FAVÖK’ü 598 milyon TL, net kârı ise 389 milyon TL olarak gerçekleşti. Ayrıca, 180 milyon dolar tutarındaki anapara kredisinin vadesinin 1 yıl uzatılması konusunda Yapı Kredi Bankası ile anlaştı.

PİYASA KOŞULLARI VE PERFORMANS

Akenerji Genel Müdürü Hakan Yıldırım, "2026 yılının ilk çeyreği, Türkiye elektrik piyasası açısından özgün bir konjonktürde geçti. Hidrolojik koşullar yılın başından itibaren güçlü seyretti, yalnızca Şubat ayındaki yağış miktarı 2010’dan bu yana rekor kırdı. Geçen yılın aynı dönemine göre, barajlı HES üretimini yüzde 70, toplam hidroelektrik üretimini ise yüzde 60 oranında artırdı" dedi. Yıldırım, düşük fiyat ortamının doğal gaz santrallerinin ekonomik çalışma koşullarını kısıtladığını da ifade etti.

GELECEK HEDEFLERİMİZ

Akenerji CFO’su Özge Özen Aksoy ise, "4.7 milyar TL satış gelirimiz ve 598 milyon TL FAVÖK’ümüz, piyasa koşullarına rağmen üretim ve ticari operasyonlarımızdaki istikrarın devam ettiğini gösteriyor. 2026’nın tamamında üretim verimliliği ve finansal performansımızı daha da iyileştirmek için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.