Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel Başkanı Ali Hızar, son dönemde artan provokatif gelişmelere tepki göstererek, Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'a yönelik saldırıları sert bir dille kınadı.
Paskalya Bahanesiyle Yapılan Provokasyonlar
Hızar, özellikle Paskalya Bayramı'nı bahane ederek yapılan bu tür provokatif eylemlerin tesadüf olmadığını ve Türkiye'nin birlik ile beraberliğini hedef aldığını belirtti. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Şanlı Türk Bayrağımıza uzanan hain elleri daha önce nasıl kırdığımızı en iyi bilen odakların, bugün yeniden benzer provokasyonlarla karşımıza çıkması asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti’mize, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve Sayın Hulusi Akar Paşamıza yönelik gerçekleştirilen bu çirkin eylemleri şiddetle kınıyoruz."
Hulusi Akar: Türkiye'nin Gururu, Kayseri'nin Onuru
Ali Hızar, Hulusi Akar'ın hem ülke hem de memleketi Kayseri için büyük bir değer taşıdığını vurgulayarak, "Hulusi Akar, Türkiye’nin gururu, Kayseri’nin onurudur. Devletimize ve milletimize yıllarca büyük bir sadakatle hizmet etmiş bir komutanımıza ve devlet adamımıza yönelik yapılan her saldırı, aslında doğrudan milletimizin iradesine yapılmış bir saldırıdır. Paşamıza sonuna kadar destek olacağız." dedi.
Güçlü Türkiye'ye Tehditlere Boyun Eğilmez
AKİB olarak her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını belirten Hızar, Avrupa'da yaşayan yüz binlerce Kayserili adına şu mesajı verdi: "Hiç kimse ülkemizin birliğini, beraberliğini ve milli değerlerini hedef alarak bir sonuç elde edebileceğini düşünmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti, köklü geçmişi, güçlü iradesi ve kararlı duruşuyla bu tür girişimlere asla boyun eğmez. Bizler de Avrupa’daki Kayserili iş insanları olarak; bayrağımıza, devletimize ve milli iradeye yönelen her türlü saldırı karşısında duruşumuzu açık ve net bir şekilde ortaya koymaya devam edeceğiz. Kimse Türkiye’nin gücünü sınamaya kalkışmasın."








