"AKP İktidarında Konya’da ikinci el ekmek satılıyor"

SİYASET Yayınlanma : 15 Aralık 2024 11:22
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) süren bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının Konya’ya yönelik politikalarını eleştirdi.

Konya Ovası Projesi (KOP) başta olmak üzere tarım politikalarını hedef alan Bektaş, bölgedeki çiftçilerin karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekti.

Karatay Belediyesi

“AKP Konya’yı Unuttu”

Konuşmasında AKP’nin Konya’ya yönelik ilgisizliğini vurgulayan Bektaş, “AKP iktidarı Konyalı yurttaşlarımızı seçimden seçime hatırlıyor. Çiftçinin emeği yok sayıldı, verilen sözler yerine getirilmedi. Mavi Tünel’den su akacağı söylendi ama ortada tünel yok, beton yığınları var. Çiftçilerimiz susuzluk ve yüksek maliyetlerle baş başa bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Yeraltı Suları ve Artan Obruk Tehlikesi

Bektaş, Konya’daki su sorununa da değinerek, çiftçilerin kuyulardan sağladığı suyun hem yeraltı kaynaklarını tükettiğini hem de maliyetleri artırdığını belirtti. “Bugüne kadar 1000’den fazla obruk oluştu ve bunların 584’ü afet riski taşıyor. Yeraltı su seviyemiz hızla düşüyor, göllerimiz kuruyor. Ancak iktidar bu gerçeği gizliyor. Devlet Su İşleri (DSİ), 2007 yılından bu yana Konya’daki yeraltı su seviyesini açıklamaktan kaçınıyor” diye konuştu.

“İkinci El Ekmek Türkiye’nin Utanç Tablosudur”

Konuşmasının sonunda elindeki bir fotoğrafı TBMM Genel Kurulu’na gösteren Bektaş, Konya’da ikinci el ekmek, yani bayat ekmek satıldığını dile getirdi. “Bu fotoğraf, AKP’nin tarım politikalarının ve çiftçiye sırtını dönmesinin simgesidir. Tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da yurttaşlarımız artık ikinci el ekmek almak zorunda kalıyor. Bu yoksulluk ve çaresizlik, Türkiye’nin utanç tablosudur” dedi.

Bektaş ayrıca, yoksulluğun çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini vurguladı:
“Üç çocuktan biri sadece karbonhidratla besleniyor. Yetersiz beslenme sonucu çocuklarda zeka geriliği ve fiziksel bodurluk yaygın hale geldi. Ancak artık karbonhidrata dahi ikinci el ekmek yoluyla ulaşılabilen bir yokluk yaşıyoruz.”

Barış Bektaş’ın konuşması, Meclis’te yankı uyandırırken, iktidarın tarım ve su yönetimi politikalarına yönelik eleştirileri de yeniden gündeme taşıdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.