Aksaray'ın Pamucak Mahallesi'nde yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. 905. Sokak'ta bulunan beş katlı bir apartmanın terasında çıkan yangın, kısa sürede çevreyi sardı.

TERASTAKİ ALEVLER DAİRELERE DAYANDI
M.T. isimli şahsa ait dairenin terasındaki şömineden sıçradığı iddia edilen kıvılcımlar, çevredeki malzemeleri tutuşturarak büyüdü. Dumanların apartmanın içine kadar sızması üzerine, acil durum ilan edildi. İtfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine intikal ederek, apartman sakinlerini tahliye etmeye başladılar.

NEFES KESEN TAHLYE VE MÜDAHALE
Polis ve itfaiye ekipleri, dumanların yoğunlaştığı binayı boşaltırken, bir itfaiye eri küçük bir kızı kucağına alarak güvenli bir şekilde dışarı çıkardı. Yangına hem daire içinden hem de itfaiye merdiveniyle çatıdan müdahale eden ekipler, yaklaşık bir saatlik yoğun bir çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı. Olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri, dumandan etkilenen bazı vatandaşlara müdahalede bulundu. İtfaiye ve polis, yangının çıkış nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlattı.







