Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla son teknoloji ürünü Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) araçlarını aktif olarak kullanıyor. Bu sistem sayesinde şehir merkezindeki tüm araçlar anlık olarak taranarak, aranan, hacizli, çalıntı veya ikiz plakalı gibi şüpheli araçlar anında tespit ediliyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE YENİ GÜVENLİK DÜZENİ
Daha önce yalnızca şehir girişlerinde kullanılan PTS kameraları, artık mobil araçlara entegre edilmiş durumda. Araçlara monte edilen gelişmiş görüntüleyici ve sensörlerle donatılmış kameralar, yoldan geçen tüm araçların plakalarını okuyarak İçişleri Bakanlığı sorgulama veri tabanına bağlı bilgisayar ve tabletler aracılığıyla anlık olarak sorguluyor. Bu teknolojik yatırım, suçluların ve şüpheli araçların yakalanmasında önemli bir avantaj sağlıyor.

MOBİL SİSTEMDE ANLIK ALARM UYARISI
Yol kenarında park halindeki emniyet araçlarındaki kameralar, geçiş yapan araçlarla ilgili çalıntı kaydı, aranan araç, hacizli yakalamalı araç, trafikten men edilmiş araç gibi tüm olumsuz bilgileri anında sisteme aktarıyor. Herhangi bir olumsuzluk tespit edildiğinde, sistem hem sesli hem de görsel alarmlar üreterek ilgili ekipleri uyarıyor. Bu sayede ekipler, okunan plakayı kısa süre içinde durdurarak gerekli işlemleri başlatabiliyor. MPTS, şehir genelinde pek çok noktada suçla mücadelede etkin bir rol üstleniyor.







