Aksaray'da ölümcül kuyu faciası: Aile trajedisi metan gazıyla son buldu, 3 can yitip gitti

ASAYİŞ Yayınlanma : 17 Mayıs 2026 21:09 Düzenleme : 17 Mayıs 2026 21:09
Aksaray'da ölümcül kuyu faciası: Aile trajedisi metan gazıyla son buldu, 3 can yitip gitti
Aksaray'da tarım sulama kuyusuna inen 4 kişiden 3'ü metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Aksaray'da ölümcül kuyu faciası: Aile trajedisi metan gazıyla son buldu, 3 can yitip gitti

Aksaray'ın Koçpınar köyünde yaşanan yürek burkan olayda, bir su kuyusunda temizlik yaparken fenalaşan şahsın ardından yardıma koşan yakınları da aynı kaderi paylaştı. Yaklaşık 19 metre derinliğindeki kuyu, bir anda adeta bir mezara dönüştü.

Aksaray\

UMUTSUZ KURTARMA ÇABALARI VE METAN GAZININ VAHŞETİ

Olay, saat 16.30 sularında müstakil bir evin bahçesindeki sulama kuyusunda meydana geldi. Tarımsal sulama amacıyla kullanılan kuyuya ilk olarak inen 30 yaşındaki Mehmet Yeşildal'dan bir süre haber alınamaması üzerine, kardeşleri Recep (45) ve İsmail (50) ile kuzenleri Murat Yeşildal (28) da kuyuya indi. Ancak kuyunun içindeki yoğun metan gazı, kimsenin çıkmasına izin vermedi. Acı haber üzerine jandarma, sağlık, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Aksaray\

TRAJEDİ SONRASI SORUŞTURMA BAŞLADI

Oksijen maskeleriyle kuyuya inen kurtarma ekipleri, umutsuz bir çabayla çalışmalara başladı. Yapılan müdahale sonucunda İsmail Yeşildal ağır yaralı olarak kurtarılarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne yazık ki, Recep Yeşildal, Mehmet Yeşildal ve Murat Yeşildal'ın kuyu içinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırılırken, jandarma olay yeri inceleme ekipleri kapsamlı bir çalışma yürüttü. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili detaylı bir tahkikat başlattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.