Antalya'nın Alanya ilçesinde akılalmaz bir suç zinciri yaşandı. 18 yaşındaki bir şüpheli, önce bir marketin kasasındaki paraları gasp etti. Ardından, içinde 10 yaşındaki bir kız çocuğunun bulunduğu ve çalışır durumda olan bir otomobili çalarak kaçtı. Bu kaçış sırasında iki araca çarpan şüpheli, otomobili terk edip yaya olarak kaçarken bir vatandaşın cep telefonunu da zorla aldı.

SUÇ MAKİNESİ YAKALANDI
Olay, dün saat 13.00 sularında Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği T.E.K. olarak belirlenen şüpheli, marketten paraları alıp hızla uzaklaştı. İhbar üzerine harekete geçen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve Mahmutlar Jandarma ekipleri, şüphelinin peşine düştü. Yapılan araştırmalar, şüphelinin marketten kaçtıktan sonra park halindeki ve içinde bir çocuğun bulunduğu aracı çalıp kayıplara karıştığını ortaya koydu. Şüpheli, kullandığı araçla seyir halindeki iki araca çarptıktan sonra aracı bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti.

GASP VE DİRENİŞ SONUCU TUTUKLANDI
Kaçış güzergahında yol üzerinde yürüyen bir vatandaşa ait cep telefonunu da gasp eden şüpheli, kısa süre sonra devriye gezen jandarma ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanmamak için güvenlik güçlerine direnç gösteren şüphelinin müdahalesi sırasında bir jandarma personelinin parmağının kırıldığı belirtildi. Gözaltına alınan T.E.K. hakkında gasp, araç kaçırma ve diğer suçları kapsayan toplam 6 ayrı suçtan işlem başlatıldı. Çeşitli ihlaller nedeniyle 550 bin lira idari para cezası kesilen şüpheli, adliyeye sevk edilmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Cezaevine gönderildi.







