Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel Başkanı ve Avrupa Kayserililer Federasyonu Başkanı Ali Hızar, gazeteci Erol Mütercimler hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla yapılan şikâyetin ardından verilen 'kovuşturmaya yer olmadığı'na dair karara sert bir tepki gösterdi.
İTİRAZDA BULUNULDU
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararı'na itiraz eden Hızar’ın vekili Av Mustafa Talha Er, kamu davası açılmasını ve Mütercimler’in cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, ilgili videonun yayımlandığı siteden erişimin engellenmesi gerektiğini vurguladı. Dilekçede, Mütercimler’in bir televizyon programında sarf ettiği, 'Yurt dışında yaşayan gurbetçilere oy kullandırmak yanlış... Bunu engelleyemiyorsanız gelenlerden ayakbastı parası alacaksınız.' ifadeleri yer aldı.
NEFRET SÖYLEMİ KABUL EDİLEMEZ
İtiraz dilekçesinde, bu sözlerin 7 milyonu aşkın Avrupalı Türk vatandaşını hedef aldığı ifade edildi. Dilekçede, 'Bölge farklılığı üzerinden toplumun bir kesimini aşağılayan, diğer kesime karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden nefret söylemi...' denilerek Mütercimler’in önceki imam hatiplilere yönelik ifadeleri nedeniyle aldığı 10 ay hapis cezası hatırlatıldı. Hızar, 'Biz Avrupa’da ülkemizi temsil ediyor, alın terimizle Türkiye’ye değer katıyoruz. Kimse bizi aşağılayamaz.' diyerek hukuki sürecin başlatılacağını belirtti.








