Aliağa'dan tarihi başarı: Hentbolda Avrupa dördüncülüğü!

SPOR Yayınlanma : 23 Haziran 2026 23:04 Düzenleme : 23 Haziran 2026 23:04
Aliağa'dan tarihi başarı: Hentbolda Avrupa dördüncülüğü!
Aliağa Veteran Hentbol Takımı, Portekiz'de düzenlenen Avrupa Masterler Hentbol Şampiyonası'nda +43 yaş kadınlar kategorisinde Avrupa dördüncüsü olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Aliağa Veteran Hentbol Takımı, gururlandıran bir başarıya imza atarak Avrupa Hentbol Federasyonu Masterler Hentbol Şampiyonası'nda dördüncü oldu. Bu önemli turnuva, her yıl farklı bir Avrupa ülkesinde düzenleniyor.

Aliağa\

Portekiz'de Destansı Mücadele

Bu yıl 17-21 Haziran 2026 tarihleri arasında Portekiz'in Setubal kentinde gerçekleşen şampiyonada, Aliağa Veteran Hentbol Takımı +43 yaş kadınlar kategorisinde mücadele etti. Turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Danimarka, Macaristan, Fransa, Çekya, Norveç, İtalya, Portekiz ve Kuzey Makedonya gibi ülkelerden toplam 11 takım yer aldı. Aliağa temsilcisi, yoğun bir maç temposunda üç gün boyunca tam 7 karşılaşmaya çıktı.

Tarihi Bir İlke İmza Attılar

Üçüncülük maçında Danimarka'nın FIF Handball takımıyla karşı karşıya gelen Aliağa Veteran Hentbol Takımı, çekişmeli mücadeleyi 12-11'lik skorla kaybetti. Bu sonuçla şampiyonayı 4. sırada tamamlayan ekip, kendi kategorisinde bir ilki gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı. Elde edilen bu dördüncülük, Aliağa için hentbolda yeni bir sayfa açtı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.