Konya’da drift yapan sürücünün alkollü ve ehliyetsiz olduğu anlaşılınca suç makinesi adam ceza üstüne ceza aldı.
Konya’da bir sürücünün düğün konvoyunda drift atması üzerine harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyetine daha önce aldığı ceza nedeniyle el konulduğu belirlenen sürücüye aracını alkollü olarak kullanması nedeniyle üç ayrı ceza yazıldı.
13 Temmuz 2025 Pazar günü saat 14.30 sıralarında Ahmet Özcan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimde, düğün konvoyunda drift yaptığı belirlenen otomobil sürücüsü Ali Karakaya’nın yapılan kontrolde 0.72 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücünün daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin alındığı anlaşılırken, tüm bunlara rağmen trafiğe çıkması “pes” dedirtti.
Yapılan işlemlerde;
* 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun
▪ 67/1-D maddesi gereği drift yapmaktan,
▪ 48/5 maddesi gereği üçüncü kez alkollü araç kullanmaktan,
▪ 36/3-b maddesi gereği ehliyetsiz araç kullanmaktan,
sürücüye yüklü miktarda idari para cezası uygulandı.
Ayrıca aracın sahibi hakkında da ehliyeti olmayan kişiye araç kullandırmaktan cezai işlem tesis edildi.
Toplamda 102.423 TL tutarında cezai işlem uygulanırken, araç sahibine teslim edildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, trafik kurallarını hiçe sayan hem kendi hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye atan bu tür sorumsuz davranışlara karşı denetimlerin aralıksız süreceği mesajı verildi.







