Almanya Futbol Federasyonu, ünlü Teknik Direktör Jürgen Klopp ile 4 yıllık bir sözleşme imzalayarak yeni bir döneme adım atmış oldu.

NAGELSMANN İLE YOLLAR AYRILDI
Almanya, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turunda Paraguay’a penaltılarda yenilerek turnuvaya veda etti. Turnuvanın ardından, teknik direktör Julian Nagelsmann ile yollar ayrıldı. Almanya Futbol Federasyonu, bu süreçte takımın başına Jürgen Klopp'u getirdi.
Almanya Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinde Klopp ile 2030 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalandığını açıkladı. 59 yaşındaki teknik adam, kariyerinde Mainz, Borussia Dortmund ve Liverpool gibi önemli kulüplerde görev yaptı. Son olarak Red Bull’da global futbol direktörü olarak çalıştı. Klopp, Dortmund ile Bundesliga ve Almanya Süper Kupası’nı 2'şer, Almanya Kupası’nı ise 1 kez kazandı. Liverpool ile de UEFA Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve diğer önemli kupaları kazandı.