Altın dolandırıcılarına karşı kuyumculara alarm! Çankırı'da polis uyardı

ASAYİŞ Yayınlanma : 10 Temmuz 2026 06:27 Düzenleme : 10 Temmuz 2026 06:27
Altın dolandırıcılarına karşı kuyumculara alarm! Çankırı'da polis uyardı
Çankırı polisinden kuyumculara dolandırıcılık uyarısı. Şüpheli müşteri davranışlarını fark eden kuyumcuların 112'yi araması istendi. Broşürlerle bilgilendirme yapıldı.

Çankırı'da polis ekipleri, telefon dolandırıcılarının vatandaşları mağdur etmesini engellemek amacıyla yerel kuyumcuları önemli bir bilgilendirme toplantısında bir araya getirdi. Bu proaktif adım, dolandırıcılık ağlarına düşenlerin son çare olarak başvurduğu kuyumcularda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Altın dolandırıcılarına karşı kuyumculara alarm! Çankırı\

DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİNE KARŞI BİLGİLENDİRME

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün önderliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, kuyumcu esnafına yönelik detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda, özellikle telefon dolandırıcılarının kullandığı güncel taktikler ve bu taktikler sonucunda mağdurların yaşadığı psikolojik baskı anlatıldı. Polis, dolandırıcılık kurbanlarının, ziynet eşyalarını bozdurmak üzere kuyumculara geldiklerinde sergileyebilecekleri olağandışı davranışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

ACİL DURUMDA 112'YE BAŞVURUN

Kuyumculara, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında veya bir müşterinin tedirgin ve panik halinde olduğunu fark ettiklerinde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi ile irtibata geçmeleri talimatı verildi. Bu erken müdahalenin, vatandaşların ziynet eşyalarını kaybetmesini önlemede kritik bir rol oynayacağı belirtildi. Polis ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri kapsamında hazırlanan broşürleri esnafa dağıtarak, bu önemli konuda farkındalığı artırmaya devam etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.