62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış galasında, oyuncular Serap Aksoy ve Settar Tanrıöğen Onur Ödülü, senarist-yazar Feride Çiçekoğlu Emek Ödülü, oyuncular Merve Dizdar ve Selahattin Paşalı Başarı Ödülleri, senarist-yönetmen Cansu Baydar Genç Sinemacı Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 62’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sanat dünyasını bir araya getirdi. Cam Piramit Kongre Merkezi’nde Cansu Canan Özgen ve Alpdoğan Esenoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen açılış gecesi, hem duygusal hem de anlamlı anlara sahne oldu.

ANTALYA’NIN KÜLTÜREL MİRASINA VURGU
Törenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, Altın Portakal’ın kente ve ülkeye kattığı kültürel mirasa vurgu yaparak, "Antalya’mız, asırlar boyunca yalnızca denizin, güneşin ve doğanın değil; aynı zamanda sanatın ve düşüncenin kenti olmuştur. Altın Portakal, sanatıyla nefes alan, düşüncesiyle üreten, duygusuyla çoğalan bu şehrin yaşam kültürü haline gelmiştir" dedi. Festivalin, 1964’te Dr. Avni Tolunay’ın öncülüğünde atılan temellerle bugün Türkiye’nin sanat belleğine dönüştüğünü belirten Özdemir, "Altın Portakal yalnızca bir festival değildir; Türkiye’nin belleği, halkın hafızasıdır. Her sahnesinde emeğin, her alkışında alın terinin sesi vardır" ifadelerini kullandı.

SİNEMANIN GÜCÜ VE ÖDÜLLERİN ANLAMI
Festivalin Ulusal Jüri Başkanı Ömer Vargı, sinemanın insanları eşitleyen bir sanat dalı olduğuna dikkat çekerek, "Filmi izlerken bir profesör de, bir işçi de, bir yönetici de aynı duyguları yaşar. Sinemanın en güzel yanı budur" dedi. Onur Ödülü’nü Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir’in elinden alan usta oyuncu Settar Tanrıöğen ise, "Festivalde bir filmim olmamasına rağmen beni ödüle layık gördükleri için festival ekibine teşekkür ediyorum" dedi.







