Amasya'da polis tarafından durdurulan bir tırdan, çinko levhalarının arasına saklanmış 37 Afganistan uyruklu kaçak göçmen çıkarıldı. Olay, Taşova kavşağındaki uygulama noktasında gerçekleşti ve tır sürücüsü gözaltına alındı.

POLİS ŞÜPHELİ TIRI DURDURDU
Polis ekipleri, şüpheli hareketler nedeniyle tırı durdurarak arama başlattı. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi'nin yaptığı incelemede, tırın dorsesinde 18 ile 30 yaşları arasında 37 kaçak göçmen bulundu. Göçmenlerin yurda kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edildi.
GÖÇMENLER SINIR DIŞI EDİLECEK
Yakalanan göçmenler, sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne (GÖKSEM) teslim edildi. Tır sürücüsü M.K. ise göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı. Bu olay, şehirde geçtiğimiz salı günü aynı noktada 42 kaçak göçmenin yakalanmasının ardından gerçekleşti.







