Amasya'nın Taşova ilçesi, dün öğleden sonra yaşanan şiddetli fırtına ve dolu yağışının ardından adeta savaş alanına döndü. Gökyüzünden yağan buz parçaları ve şiddetli rüzgar, ilçede büyük bir yıkıma yol açtı. Çok sayıda evin çatısı adeta uçup giderken, bir caminin minaresi de kısmen yıkılarak tehlike arz etmeye başladı. Bu doğa olayında can kaybı yaşanmaması tek teselli kaynağı olurken, 1 kişinin de yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

YIKIM GÖRÜNTÜLERİ AKILLARA ZARAR
Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 23 Temmuz Perşembe günü saat 16.50 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Taşova'nın çeşitli noktalarından olumsuz hava koşullarıyla ilgili yoğun ihbar yağdığı belirtildi. Yapılan ilk tespitlere göre, tam 41 evin çatısının fırtınanın etkisiyle uçtuğu, birçok konutta su baskını yaşandığı, bir caminin minaresinin kısmen yıkıldığı ve çok sayıda ağacın kökünden sökülerek devrildiği bilgisi paylaşıldı. Durumun vahameti üzerine bölgeye ivedilikle sağlık, AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve Karayolları ekipleri sevk edilerek çalışmalara başlandı.
ŞAMPİYON SPORCU DA BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI
Şiddetli yağış ve fırtına sırasında Ladik ile Suluova arasında seyahat etmekte olan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, yaşadığı dehşeti anlattı. Demir, "Müthiş bir yağmur, dolu ve fırtınayla karşı karşıya kaldık. Zaman zaman yolda durmak zorunda kaldık. Görüş mesafesi yaklaşık 5 metreye kadar düştü. Taşova, Ladik ve Vezirköprü'de tarım alanları büyük zarar gördü. Çiftçilerimize geçmiş olsun. Allah bizleri afetlerden korusun" ifadeleriyle o anları özetledi. Ekiplerin hasar tespit ve yardım çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.








