Amasya'da soğan fiyatları çaydan bile ucuz

EKONOMİ Yayınlanma : 04 Temmuz 2026 14:00 Düzenleme : 04 Temmuz 2026 14:00
Amasya'da soğan fiyatları çaydan bile ucuz
Amasya'da soğan fiyatları, kafelerdeki bir bardak çaydan bile daha ucuz durumda. Üreticiler, fiyatların 15 güne kadar düşmesini bekliyor.
Amasya'da soğan fiyatları çaydan bile ucuz

Amasya, Türkiye'nin soğan üretiminin en yoğun olduğu ikinci şehir olma unvanını taşıyor. Burada soğan fiyatları tarlada 15 ile 25 TL arasında değişiyor.

Amasya\

ÜRETİCİLER FİYATLARDAN MEMNUN

Uzun yıllardır soğan üretimi yapan Oğuz Çelik, bu yıl bahar yağışlarının hasadı geciktirdiğini belirtiyor. Çelik, "Yeni ürün hasadıyla birlikte fiyatların normal seviyesine döneceğini düşünüyorum," dedi. Çelik, soğanın günümüzde kafelerde satılan bir bardak çaydan bile daha ucuz olduğunu vurguladı.

Amasya\

GEÇMİŞTEKİ FİYATLARLA KIYASLIYORLAR

Oluz Köyü Muhtarı Sami Baş ise, soğan fiyatlarının geçmişteki rekabetçi seviyelerine dönmesi gerektiğini ifade etti. Baş, "Bir çuval soğan ile bir çeyrek altın alınabiliyordu, şimdi 10 çuvalla bile alınamıyor," diyerek maliyetlerin artışına dikkat çekti. Tarım işçisi İnci Cingöz de, soğan fiyatlarının bu yıl yüzleri güldürdüğünü belirtti ve geçmişte soğana 'kırmızı altın' dendiğini hatırlatarak, o günlerin yeniden geleceğini umduğunu söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.