Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde gece saatlerinde yaşanan olayda, elindeki sallama bıçakla bir kişiyi kovalayan ve ardından görevli bekçiye saldıran şahıs, silahla vurularak etkisiz hale getirildi. Meydan AVM önünde meydana gelen olay, mahalle sakinlerine kısa süreli bir panik yaşattı.

GÖREVLİ BEKÇİYE YÖNELİNCE SİLAH KULLANILDI
İddialara göre, M.T. isimli şahıs, iş arkadaşı İ.H.A.’yı elindeki sallama bıçakla kovalamaya başladı. Bölgede devriye görevini yürüten bekçi ekipleri olaya müdahale etti. Şahsa önce sözlü uyarıda bulunulduğu, ardından bir el havaya uyarı ateşi açıldığı belirtildi. Ancak M.T.’nin elindeki kesici aletle uyarıları dikkate almayıp görevli bekçiye yönelmesi üzerine, bekçinin kendini savunmak amacıyla silahını kullandığı ve şüphelinin sol bacağından yaralanarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.
ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI ÇIKTI
Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı yaralı M.T., ifadesi alınmak üzere hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemelerde şahsın çok sayıda suç kaydının olduğu belirlendi. Olayda kullanılan sallama bıçağa el konulurken, yaşananlara ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.







