Ankara, NATO Liderler Zirvesi nedeniyle güvenlik konusunda son derece titiz bir yaklaşım sergiliyor. Bu kapsamda, polis ekipleri kentin çeşitli noktalarında trafik ve asayiş uygulamaları gerçekleştirerek, güvenliği artırmaya yönelik önlemler aldı.

DENETİMLER HIZ KESMİYOR
Denetimlerde, kamyon, kamyonet, motosiklet, scooter gibi araçların yanı sıra şüpheli araçlar ve şahıslar üzerinde de dikkatli kontroller yapıldı. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği uygulamalarda, sürücülerin evrakları ve araçları titizlikle incelendi. Kurallara aykırı hareket eden sürücüler hakkında ise trafik ekipleri tarafından idari işlemler uygulandı.

VATANDAŞLARDAN YORUMLAR
Ziyaretleri dolayısıyla önlemlerin artırılmasını normal karşılayan bir vatandaş, “Yüksek dereceli insanların gelmesi nedeniyle bu önlemlerin alınmasını anlayışla karşılıyorum. Umarım her şey yolunda gider” dedi. Bir diğer vatandaş ise, “Güzel önlemler alındığını düşünüyorum, 7-8 Temmuz'da trafik durgun olacaktır” şeklinde konuştu. Polis ekiplerinin, NATO Zirvesi süresince kent genelindeki güvenlik ve trafik denetimlerini aralıksız sürdüreceği ifade edildi.







