Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından annelere yönelik sağlanan desteklere ilişkin güncel verileri paylaştı.
Açıklanan rakamlar, ailelere yönelik sosyal desteklerin yılın ilk aylarında da devam ettiğini ortaya koydu.
5,2 MİLYAR LİRALIK ANALIK ÖDENEĞİ
Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgilere göre, 2026 yılının ilk dört ayında annelere toplam 5,2 milyar lira analık ödeneği ödendi.
Doğum öncesi ve sonrası süreçte çalışan annelere sağlanan bu destek, aile bütçelerine önemli katkı sundu.
EMZİRME ÖDENEĞİ DE DEVAM EDİYOR
Analık ödeneğinin yanı sıra yeni doğan bebek sahibi ailelere verilen emzirme ödeneği kapsamında da önemli bir ödeme gerçekleştirildi.
SGK tarafından yılın ilk dört ayında toplam 191,5 milyon lira emzirme ödeneği verildi.
AİLELERE DESTEK SÜRECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ailelerin sosyal güvenlik sistemi kapsamında desteklenmeye devam edeceğini vurguladı.
Bakanlık, doğum yapan anneler ve yeni çocuk sahibi olan ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla çeşitli sosyal yardım ve ödenek uygulamalarını sürdürüyor.
SOSYAL GÜVENLİK ŞEMSİYESİ GENİŞLİYOR
Yetkililer, aile odaklı sosyal politikaların güçlendirilmesi ve vatandaşların sosyal güvenlik haklarından daha etkin yararlanabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.
Açıklanan rakamlar, 2026 yılının ilk dört ayında ailelere yönelik desteklerin milyarlarca liraya ulaştığını ortaya koydu.







