Antalya Valiliği tarafından yürütülen Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi çerçevesinde, Çıralı Plajı’nda caretta caretta yavrularının güvenli bir şekilde denizle buluşmasını sağlamak amacıyla bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

YAVRULAR GÜVENLE DENİZE ULAŞTI
Etkinlikte, yumurtadan çıkan ve doğal süreç içinde denize ulaşmakta zorluk çeken caretta caretta yavruları, uzman ekipler ve gönüllülerin gözetiminde güvenli bir şekilde denize gönderildi. Katılımcılar, yuvalama alanlarında yürütülen koruma ve izleme çalışmaları hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

DENİZLERİN KORUNMASI ORTAK SORUMLULUKTUR
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çıralı’da 26 yıldır gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürülen caretta caretta koruma çalışmalarının örnek bir çevre hareketi olduğunu vurgulayarak, bu özverili çalışmalara katkıda bulunan gönüllülere teşekkür etti. Vali Şahin, deniz kirliliğiyle mücadele ve çevre bilincinin artırılması için Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi’nin önemine dikkat çekerek, denizlerin korunmasının tüm ülkelerin ortak gayretiyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.







