Antalya'da IBSA kısmi görme engelliler futsal dünya şampiyonası heyecanı başladı!

SPOR Yayınlanma : 09 Kasım 2025 21:35 Düzenleme : 09 Kasım 2025 21:35
Antalya'da IBSA kısmi görme engelliler futsal dünya şampiyonası heyecanı başladı!
Antalya'da başlayan IBSA Kısmi Görme Engelliler Futsal Dünya Şampiyonası, Türkiye'nin ev sahipliğinde 15 Kasım'da sona erecek. İlk günde Türkiye, Japonya'yı mağlup etti.
Antalya'da IBSA kısmi görme engelliler futsal dünya şampiyonası heyecanı başladı!

IBSA Kısmi Görme Engelliler Futsal Dünya Şampiyonası, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun ev sahipliğinde Antalya’da başladı. Şampiyona, 15 Kasım’da gerçekleştirilecek final müsabakaları ile sona erecek.

ŞAMPİYONADA MÜCADELE EDEN ÜLKELER

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan bu şampiyonada Türkiye, Ukrayna, Japonya ve İngiltere takımları mücadele ediyor. İlk gün oynanan karşılaşmalarda ev sahibi Türkiye, Japonya ile karşılaştı ve maçı 5-3'lük skorla kazandı. Türkiye'nin gollerini Hamdi Aydemir (3), Furkan Ergin ve Mahir Kazan kaydetti. Japonya ise Kei Akasaki ile 3 gol buldu.

GELECEK MAÇLAR VE HEDEFLER

Şampiyonanın ilerleyen günlerinde, 11 Kasım Salı günü Türkiye - Ukrayna ve İngiltere - Japonya karşılaşmaları oynanacak. 15 Kasım Cumartesi günü ise final ve üçüncülük maçlarıyla organizasyon sona erecek. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, turnuva öncesi katılımın az olduğunu belirtse de, milli takımda genç sporculara destek sağladıklarını ve bu turnuvada Futsal Dünya Şampiyonası kupasını kazanacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.