Antalya'da kent içi trafiğini hafifletmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 4 köprülü kavşak projesinde, Uncalı Köprülü Kavşağı'ndaki çalışmalar, bir pideci dükkanının tahliye edilmemesi üzerine durma noktasına geldi. İnşaatın devam edebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın pideci hakkında açtığı davanın sonuçlanması bekleniyor.

PROJE VE YAŞANAN AKSAMA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Antalya Havalimanı ile kentin batısını bağlayan güzergahta yer alan Sanayi, Uncalı, Duraliler ve Kepezüstü kavşaklarının yapım ihalesi 19 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirildi. İhalenin ardından hızla başlanan çalışmalarda Kepezüstü ve Sanayi Farklı Seviyeli kavşakları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla 18 Kasım'da hizmete açıldı. Ancak, 3 köprü yapılacak 905 metrelik Duraliler ve 2 köprü yapılacak 660 metrelik Uncalı Köprülü kavşaklarında çalışmalar sürerken, Uncalı'daki bir pideci dükkanı nedeniyle inşaat aniden durdu.

PİDECİ DÜKKANI TAHLYE EDİLMEDİ
İnşaat, yıllardır aynı yerde hizmet veren pideci dükkanına kadar ilerledi. İşletme sahibinin, kamulaştırma bedeli konusunda anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle dükkanını boşaltmaması üzerine inşaat ekipleri çalışmalara ara vermek zorunda kaldı. Pide dükkanının hemen bitişiğine yapılması planlanan fore kazık çalışması gerçekleştirilemediği için inşaat durduruldu. İşletme sahibi, bakanlığın kendisi hakkında dava açtığını ve konuyu avukatlarının takip ettiğini belirtti.

ESNAF VE VATANDAŞ MAĞDUR DURUMDA
Bakanlık ile işletme sahibi arasında yaşanan hukuki süreç, bölgedeki diğer esnaflar ve vatandaşlar için de belirsizlik yarattı. Bölgede esnaflık yapan Eser Kayhan, sürecin normalde hızlı ilerlediğini ancak mahkemelik bir durum nedeniyle yavaşlama yaşandığını ifade etti. "Mahkemelik bir yer var. Orası daha yıkılmadığı için şu anda çalışmaları durdurdular diye biliyoruz. Bize tam net bir şey söylemiyorlar. Proje hakkında ne olup biteceği hakkında bilgimiz yok" diyen Kayhan, inşaat çalışmasındaki bu aksamanın çevredeki diğer esnafları da mağdur ettiğini vurguladı. Kanal taşıma gibi işlerin de bölgede kazı çalışması gerektirdiğini ve bu durumun esnafı olumsuz etkilediğini belirtti.







