İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde gerçekleştirilen geleneksel uçurtma şenliği, renkli görüntülerle dolu bir etkinlik haline geldi. Yüzlerce çocuğun bir araya gelerek aynı anda uçurtma uçurduğu bu etkinlik, ailelere nostaljik anlar yaşatırken, çocuklar da geleneksel oyunlarla tanışma fırsatı buldu.

ŞENLİKTE RENGARENK UÇURTMALAR
Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Taşoluk TOKİ site bahçesinde gerçekleşen bu şenlikte, birçok aile ve yüzlerce çocuk bir araya geldi. Arnavutköy Belediyesi ve Taşoluk TOKİ Site Yönetimi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, çocuklar gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla doldurdu. Etkinlik, çocukların açık havada aileleriyle birlikte vakit geçirmesi, geleneksel etkinliklerle buluşması ve ekran bağımlılığından uzaklaşması amacıyla tasarlandı.

ÇOCUKLARIN GÜLÜMSESİ, AİLELERİN MUTLULUĞU
Etkinlikte yer alan Erdem Yağız Göksu, çok eğlendiğini ifade ederek, "İlk geldiğimde çok eğlenmiştim. Uçurtmalar göklere kadar çıktı. Böyle aktiviteler daha fazla olsun isterim. Telefon ve tabletle ilgilenmeyin" dedi. Katılımcılardan Kemal Bakal ise, "Burada çok güzel bir etkinlik var. Belediye güzel imkanlar sundu. Gayet güzel bir ortam var" diyerek etkinliğin nostaljik etkisine vurgu yaptı. Taşoluk TOKİ Site Yönetimi Başkanı Sefa Telci, bu tür etkinliklerin çocukların mutluluğu için her yıl düzenlendiğini belirtti.







