Antalya'nın gözbebeği turizm bölgeleri Belek, Kadriye, Karadayı, Altıntaş ve Kundu'nun içme suyu altyapısı, ASAT'ın dev yatırımlarıyla adeta baştan yazılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, bu bölgelerin geleceğine yönelik önemli adımlar atarak, milyonlarca liralık projelerle altyapı ihtiyaçlarını karşılıyor.

SERİK BÖLGESİNE 2 MİLYAR 400 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Serik ilçesine bağlı Belek, Kadriye ve Karadayı bölgelerinde hayata geçirilen devasa projeyle, yaklaşık 2 milyar 400 milyon TL'lik bir yatırım yapıldı. Bu kapsamda içme suyu altyapısı tamamen yenilenirken, yeni üretim ve terfi tesisleri devreye alındı. Mevcut tesisler modernizasyonla güçlendirildi, enerji verimliliği yüksek ekipmanlar kullanıldı ve tüm sistem SCADA altyapısıyla uzaktan izlenebilir hale getirildi. Yaklaşık 50 kilometrelik isale hattı da kullanım ömrünü tamamlamış eski hatlardan modern olanlarıyla değiştirilerek, bölgenin uzun yıllar boyunca güvenli ve kesintisiz içme suyu ihtiyacını karşılayacak bir altyapı kuruldu.

SU KAYIPLARINA KALICI ÇÖZÜM VE GELECEĞE YATIRIM
ASAT ekipleri, geçmişte fiziki su kayıplarına ve işletme sorunlarına yol açan eski çelik isale hatlarını da unutmadı. Belek ve Kadriye'ye su sağlayan ana iletim hattının güzergahı yeniden düzenlenerek, hasarlı borular değiştirildi ve böylece su kayıpları önemli ölçüde azaltıldı. Öte yandan, turizm yatırımlarının hızla sürdüğü Altıntaş ve Kundu Oteller Bölgesi'nde ise yaklaşık 1 milyar 155 milyon TL maliyetli içme suyu altyapı projesi tamamlandı. Bu proje kapsamında onlarca sondaj kuyusu açıldı ve yaklaşık 17 kilometrelik yüksek kapasiteli içme suyu basma hattı imal edildi. Karayolu geçişlerinde yatay delgi yöntemi kullanılarak ulaşımın aksamadan ve çalışmaların güvenli bir şekilde tamamlanması sağlandı. Tamamlanan hatlar sayesinde bölgenin artan içme suyu ihtiyacına uzun yıllar hizmet edecek kalıcı bir altyapı oluşturuldu.







