Atakum'da çocukların coşkusu: Başkan Türkel'den 'Geleceğimiz ve umut ışığımız' vurgusu

YAŞAM Yayınlanma : 24 Kasım 2025 03:02 Düzenleme : 24 Kasım 2025 03:02
Atakum'da çocukların coşkusu: Başkan Türkel'den 'Geleceğimiz ve umut ışığımız' vurgusu
Atakum'da Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklar eğlenceli atölyelere katıldı; Başkan Türkel, 'Çocuklar geleceğimiz ve umut ışığımız' dedi.
Atakum'da çocukların coşkusu: Başkan Türkel'den 'Geleceğimiz ve umut ışığımız' vurgusu

Samsun'un Atakum ilçesinde, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kapsayan haftada özel bir program düzenlendi. Atakum Belediyesi ve Doğanın Çocukları Akademisi Derneği (DOÇAK) işbirliğiyle Doğa Bilimleri Köyü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, ilçedeki okullardan öğrenciler bir araya geldi.

RENKLİ ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA HAKLARA DİKKAT ÇEKTİLER

Öğrenciler, 'Benim Süper Gücüm', 'Haklar Durağı', 'Doğanın Hakları' ve 'Haklar Ağacı' gibi başlıklarla düzenlenen atölye çalışmalarına katılarak çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturdular. Yüz boyama, oyun atölyesi ve resim çalışmaları gibi aktivitelerde gün boyu eğlenen çocuklar, renkli görüntüler sergilediler. Velilerin de eğlendiği programda, çocuklar hayal ettikleri dünyaları resmettiler ve şarkılar söylediler.

BAŞKAN TÜRKEL'DEN ANLAMLI MESAJLAR

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, program hakkında yaptığı konuşmada, 'Çocuklar bizim geleceğimiz ve en büyük umut ışığımız' ifadelerini kullandı. Türkel, çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ağaç fidanlarını toprakla buluşturduklarını ve Doğa Bilimleri Akademisi'nde sanat, bilim ve spor etkinlikleri düzenlendiğini belirtti. Belediye olarak çocukların mutlu olduğu, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerden en iyi şekilde yararlandığı bir kent için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.