Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla, bu topraklar için mücadele etmiş ve canını vermiş Kuvayı Milliye Kadınları ile Cumhuriyet Kadınlarına ithaf edilen Kurtuluşun Kadınları adlı tiyatro oyunu, seyirciler tarafından büyük beğeniyle izlendi ve ayakta alkışlandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Kadın Kolları tarafından organize edilen ve özel bir salonda sahnelenen oyuna; CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Altay Çaçık, yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, CHP Konya il yönetim kurulu üyeleri ve partili kadınlar katıldı.

KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN KAHRAMAN KADINLARINI MİNNETLE ANIYORUZ
Oyun öncesinde konuşan CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Altay Çaçık, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı Türk kadınlarını rahmet ve minnetle andıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Türk kadınının devrimi olan Cumhuriyetimizin kadınları olarak, bizlere bu ülkeyi emanet eden Kuvayı Milliye kadınlarımızın Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesi bizlere her zaman örnek olacaktır. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizler de onların emaneti olan ülkemizi demokrasiyle taçlandıracağız. Tiyatro gösterimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

KAHRAMAN KADINLAR SAHNEDE CAN BULDU
Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ve Metin Güler’in yönettiği oyunda; Çete Ayşe, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Halide Edip, Halime Çavuş ve Kurtuluş Savaşı’na emek veren daha birçok kadının öyküsü sahnede hayat buldu.
Milli Mücadele tarihine ışık tutan tek kişilik oyunda Ecem Yüksel, canlandırdığı kadın kahramanların mücadelesini etkileyici performansıyla izleyiciye aktardı.

GÖSTERİ AYAKTA ALKIŞLANDI
Seyirciler tarafından ayakta alkışlanan oyunun sonunda CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Altay Çaçık, sergilediği başarılı performans nedeniyle Ecem Yüksel’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.










