Aydın'da Ekim ayında trafik kurallarına uymayan toplam 30 bin 883 sürücü, trafik denetimleri sonucunda cezadan kaçamadı. Bu süreçte, 6 kişinin hayatını kaybettiği kazalar meydana geldi.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Aydın'da trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar, 2025 yılı Ekim ayında da aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Yıl içerisinde yapılan denetimlerde toplam 176 bin 864 araç kontrol edildi. Bu denetimlerde, trafik kurallarına uymadığı tespit edilen 30 bin 883 araca işlem yapıldı.
TRAİFİK KAZALARI VE ALINAN ÖNLEMLER
Ekim ayında meydana gelen 794 trafik kazasında 6 kişi maalesef hayatını kaybetti. Aydın Valiliği, bu kazalarda 614 vatandaşın yaralandığını, 335 maddi hasarlı kaza ve 453 yaralamalı kaza kaydedildiğini açıkladı. Ayrıca, 523 sürücünün ehliyetine el konulmuş ve 538 sürücü ile bin 629 araç trafikten men edilmiştir. Valilik, trafik güvenliğinin sağlanması için alınan tüm tedbirlerin artırılarak devam edeceğini belirtti.







