Aydın’da gerçekleştirilen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması il finalinde, dereceye giren din görevlileri belirlendi.

YARIŞMA DETAYLARI
Aydın İl Müftülüğü'nün koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bu etkinlik, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' çerçevesinde yapıldı. Din görevlilerinin katıldığı yarışmada, katılımcılar hafızlık bilgilerini ve Kur’an-ı Kerim tilaveti konusundaki yeteneklerini sergiledi. Yarışma, kıraat, ses, mahreç, tecvid ve hafızlık yeterliliği gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirildi.

İLK ÜÇ BELİRLENDİ
Hafızlık Yarışması’nda Kuşadası İlçe Müftülüğü adına yarışan Fazlı Uzun birinci olurken, Nazilli İlçe Müftülüğü'nden Yasin Soysal ikinci, Efeler İlçe Müftülüğü'nden Mehmet Kurt ise üçüncü sırada yer aldı. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda ise Yenipazar İlçe Müftülüğü'nden Yusuf Habiboğlu birinciliği elde etti. Nazilli İlçe Müftülüğü'nden Yusuf Hilmi Yaman ikinci, Efeler İlçe Müftülüğü'nden Burak Yıldırım üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda, dereceye giren din görevlileri tebrik edilerek bölge finallerinde başarılar dilendi.







