Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, pamuk üretim alanlarında yapılan kontrollerde kırmızı örümcek, yaprak piresi ve tütün beyaz sineği zararlılarının tespit edildiğini duyurdu.
ZARARLILARIN ERKEN MÜCADELESİ GEREKİYOR
Üreticilere, özellikle kırmızı örümcek ile mücadelenin erken dönemde büyük önem taşıdığı vurgulandı. Yapılan açıklamada, zararlının yaprak altında ağ oluşturmadan önce kontrol altına alınmasının, taraklanmanın gecikmesini ve verim kayıplarını önlemede kritik rol oynadığı ifade edildi. Üreticilerin tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
İLAÇLAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Yetkililer, ekonomik zarar eşiğine ulaşan alanlarda vakit kaybetmeden mücadeleye başlanması gerektiğini ifade ederken, yapılacak ilaçlamalarda bitkinin alt yüzeyinin hedef alınabilmesi için alt meme kullanılması tavsiye edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, erken kontrol ve zamanında yapılacak mücadelenin sağlıklı bitki gelişimi ile yüksek verimin anahtarı olduğuna dikkat çekerek, üreticilerin teknik tavsiyelere uygun hareket etmelerinin önemini vurguladı.








