AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10’uncu yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

YALNIZCA BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİLDİ
Gider, FETÖ’nün hain darbe girişiminin yalnızca seçilmiş hükümeti hedef almadığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ve millet iradesini de tehdit ettiğini vurguladı. “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliği ve aziz milletimizin eşsiz feraseti sayesinde Türkiye, tarihinin en büyük ihanetlerinden birini bertaraf etti” dedi. Gider, o gece yaşananların yalnızca bir darbe girişimi olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, hedefin doğrudan Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklali olduğunu ifade etti.

AZİZ MİLLETİMİZİN CESARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin, milletin kararlılığına yön verdiğini belirten Gider, “Darbeciler, milleti korkutarak iradesini teslim alabileceklerini düşündüler. Ancak bu hesap tutmadı. Sayın Erdoğan’ın tarihi çağrısı, milyonlarca insanı meydanlarda buluşturdu” dedi. Gider, o gece tankların karşısına bedenini koyan milletin, sadece demokrasiyi değil, bin yıllık devlet geleneğini de savunduğunu dile getirdi.
15 TEMMUZ'UN KAHRAMANLARI
Gider, 15 Temmuz’un sembol isimlerinden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in fedakârlığını vurgulayarak, “Ömer Halisdemir, yalnızca bir generali etkisiz hâle getirmedi; Türkiye’nin geleceğini değiştirdi” dedi. Ayrıca, o gece vatanı uğruna can veren tüm şehitlerin ve gazilerin, milletin ortak vicdanında silinmeyecek bir yere sahip olduğunu ifade etti. Gider, 15 Temmuz’un sadece yıldönümlerinde hatırlanmasının yetmeyeceğini, gelecek nesillere doğru anlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.








