Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, çöp konteynerlerinde yiyecek arayan bir anne boz ayı ve iki yavrusunun, bir vatandaş tarafından söylenen türküyle sakin tavırlarını sürdürmesi, hem yerel halkı hem de sosyal medya kullanıcılarını gülümsetti. Nadir rastlanan bu doğa olayı, kısa sürede binlerce beğeni ve paylaşımla viral hale geldi.

DOĞAYLA İÇ İÇE YAŞAM DANSI
Sarıkamış'ta özellikle yaz aylarında yiyecek bulmak amacıyla ilçe merkezine inen boz ayılar, bu kez beklenmedik bir sahneyle gündeme geldi. Gece saatlerinde çöp konteynerlerine yönelen anne ayı ve yavruları, çevredekilerin varlığına aldırış etmeden yiyecek arayışına girişti. O esnada bölgede bulunan Arif Karadağ isimli vatandaş, cep telefonuyla bu anları kaydederken, 'Oğul balası var, balası var, uçan kuşun balası' türküsünü seslendirdi. Türküyle adeta büyülenen ayı ailesinin sakin ve umursamaz tavırları, izleyenlere tebessüm dolu anlar yaşattı.

SOSYAL MEDYA YIKILDI
Arif Karadağ'ın objektifinden yansıyan ve türkü eşliğinde yiyecek arayan ayı ailesinin görüntüleri, kısa sürede sosyal medya platformlarında hızla yayıldı. Kullanıcılar, "Ayılar da türkü dinledi", "Doğayla iç içe yaşamın en güzel hali" ve "Sarıkamış'tan yine unutulmayacak görüntüler" gibi yorumlarla bu eşsiz ana duydukları hayranlığı dile getirdi. Görüntüler, milyonlarca kez izlenerek sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Bu olay, Sarıkamış'ta insan ve yaban hayatının ne kadar iç içe yaşandığının da çarpıcı bir göstergesi oldu.







