Ayılar, yayla evlerine çatıdan girmeye başladı

GÜNDEM Yayınlanma : 24 Mart 2026 04:48 Düzenleme : 24 Mart 2026 04:48
Ayılar, yayla evlerine çatıdan girmeye başladı
Doğu Karadeniz'de ayılar, yayla evlerine çatıdan girmeye başladı. Aç kalan ayılar, birçok evde büyük zarara yol açıyor.
Ayılar, yayla evlerine çatıdan girmeye başladı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, yayla evlerine yiyecek aramak için giren ayılar, ilk kez bir evin çatıdan içeri girdi. Bu yıl kar yağışının etkili olduğu bölgede, ayılar yüksek kar örtüsünü adeta bir basamak olarak kullanarak, yayla evlerinin üst kat pencerelerinden ve çatılardan girmeye başladı.

Aç kalan ayılar büyük zarara yol açıyor

Trabzon ile Gümüşhane arasında yer alan 2.300 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası civarındaki obalarda ağır kış şartlarıyla birlikte aç kalan ayılar, yaylacıların evlerinde tarifi imkânsız zararlar vermeye başladı. Evlerin kapılarını ve pencerelerini parçalayan ayılar, birçok eve girerek yiyecek aradı. İçeri giren ayılar, çıkış yolu bulamadıklarında daha fazla tahribata yol açtı.

Yöre halkı zararları görmek için yola çıktı

Bu durumdan haberdar olan yöre halkı, evlerinin durumunu görmek için karlı yollara ve zor koşullara rağmen 5-6 saatlik bir yolculuğun ardından yaylalara çıktı. Kadırga Yaylası'nın Şahmelik ve Davunlu Obalarına ulaşan vatandaşlar, evlerinin çatıdan giren ayılar tarafından büyük zarar gördüğünü görünce derin bir üzüntü yaşadı. Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi Yenicami mahallesi sakinlerinden Kadir Hışım, o anları cep telefonuyla görüntüledi. Kapıdan giremeyen bir ayının, çatıdan girdiği evden çıkamayınca ciddi hasar verdiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.