Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul Bahçelievler'de düzenlenen "Engelliler, Yaşlılar, Şehit Yakınları ve Yetimlerle İftar Buluşması" programına katıldı.

İFTAR PROGRAMINDA AÇIKLAMALAR YAPTI
Bahçelievler Öğretmen Evi'nde gerçekleşen program, Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın sonunda Bakan Bolat, çocuklarla bir araya gelerek onlara oyuncak hediye etti. Konuşmasında Bolat, "Bizden önceki dönemde milli gelirin yüzde sıfır buçuğu ancak eden sosyal yardımlar, bizim dönemimizde bu yıl 960 milyar lira yani yaklaşık bir trilyon liraya ulaşan bütçesiyle vatandaşlarımıza tahsis edilmektedir" dedi.

SOSYAL YARDIMLAR VE HİZMETLER HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Özel çocuklar, büyüklerimiz, yetim çocuklar ve şehit aileleri gibi grupların toplumda baş tacı olduğunu vurgulayan Bolat, "Rabbim ömür verdikçe, halkımızın acısında ve sevincinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, sosyal yardımlar için ayrılan bütçenin detaylarını paylaşarak, "Çocuklarımız için 81 ilde 'Çocuklar Güvende Programı' ile korunma ve bakım hizmetleri yapılmakta. 120 bin büyüğümüze evde bakım hizmetleri götürülmekte" ifadelerini kullandı. Bakan Bolat, yaşlılar için huzurevi sayısının 175'e ve gündüz bakım merkezlerinin sayısının 45'e çıktığını belirtti. Türkiye bütçesinin yüzde üç buçuğunun sosyal politikalar ve desteklerine tahsis edildiğini de ekledi. Geçen yıl bu rakamın 630 milyar TL olduğunu hatırlatan Bolat, 2026 bütçesinde toplamda 917 milyar TL harcama yapılacağını duyurdu.







