Bakan Çiftçi'den FETÖ uyarısı: Moğolistan'la güvenlik iş birliği masada

SİYASET Yayınlanma : 11 Mayıs 2026 13:21 Düzenleme : 11 Mayıs 2026 13:21
Bakan Çiftçi'den FETÖ uyarısı: Moğolistan'la güvenlik iş birliği masada
İçişleri Bakanı Çiftçi, Moğolistanlı mevkidaşıyla FETÖ ile mücadele ve Maarif Vakfı'nın Moğolistan'da faaliyet göstermesi konularını görüştü. Türkiye, örgütün okullar üzerindeki kontrolünün sonlandırılmasını bekliyor.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan'daki temasları kapsamında İçişleri ve Adalet Bakanı Sainbuyan Amarsaikhan ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki mevcut iş birliğinin geçmişe dayandığını belirten Çiftçi, Güvenlik İş birliği Anlaşması, Göç İdaresi Başkanlığı ile Moğolistan Göç Servisi arasındaki Ortak Niyet Beyanı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Moğolistan Ulusal Acil Durum Yönetimi Kurumu arasındaki Mutabakat Zaptının bu bağın somut göstergeleri olduğunu vurguladı.

Bakan Çiftçi\

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri FETÖ terör örgütüydü. Bakan Çiftçi, örgütün sadece Türkiye'deki demokrasiyi değil, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde de kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini hatırlattı. Moğolistan'ın FETÖ ile mücadeledeki desteğinden ve örgüt mensuplarını sınır dışı etme kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiftçi, ancak örgütün Almanya merkezli bir paravan şirket aracılığıyla okullar üzerindeki kontrolünü sürdürdüğüne dikkat çekti. Bu durumun, iki ülkenin ulusal güvenlik çıkarları açısından ele alınması ve sonlandırılması gerektiği beklentisini ifade etti.

Bakan Çiftçi\

MAARİF VAKFI İLE EĞİTİM ALANINDA İŞ BİRLİĞİ ÖNERİSİ

Çiftçi, yurtdışında nitelikli ve şeffaf eğitim faaliyetlerinin desteklenmesinin önemine değinerek, Türkiye Maarif Vakfı'nın bu alandaki yetkisini hatırlattı. Moğolistan'da Maarif Vakfı'nın tüzel kişilik kazanması, eğitim faaliyetlerine başlaması ve FETÖ iltisaklı okulların devri için uygun koşulların oluşturulması amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzalanması önerisinde bulundu. Bu adımın, iki ülke arasındaki eğitim alanındaki iş birliğini güçlendireceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.