Bakan Fidan, Bangladeş'te mevkidaşıyla buluştu: İlişkiler masada

SİYASET Yayınlanma : 05 Haziran 2026 06:04 Düzenleme : 05 Haziran 2026 06:04
Bakan Fidan, Bangladeş'te mevkidaşıyla buluştu: İlişkiler masada
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bangladeş'te mevkidaşı Khalilur Rahman ile bir araya gelerek ikili ilişkileri görüştü. Yarınki görüşme ve mülteci kampları ziyareti bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Asya turu kapsamında Bangladeş'e gerçekleştirdiği resmi ziyarette önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bangladeş'in başkenti Dakka'ya gelen Bakan Fidan, burada mevkidaşı Bangladeş Dışişleri Bakanı Khalilur Rahman ile bir araya geldi.

Bakan Fidan, Bangladeş\

İKİLİ İLİŞKİLER DEĞERLENDİRİLDİ

Görüşmede, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ikili ilişkilerin güncel durumu ve geliştirme potansiyeli ele alındı. İki bakanın, bölgesel ve küresel meseleler hakkında da fikir alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Bakan Fidan, Bangladeş\

ROHİNGYA KAMPLARI ZİYARETİ BEKLENİYOR

Bakan Fidan’ın yarın Bangladeşli mevkidaşı ile bir kez daha görüşmesi ve ardından ortak bir basın açıklaması yapması öngörülüyor. Ayrıca, Bakan Fidan'ın ziyaretinin ilerleyen aşamalarında Cox’s Bazar'da bulunan Rohingya mülteci kamplarını da ziyaret etmesi planlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.