Bakan Uraloğlu: 5G ile dijital dönüşüm hızlanıyor

SİYASET Yayınlanma : 22 Ekim 2025 21:12 Düzenleme : 22 Ekim 2025 21:12
Bakan Uraloğlu: 5G ile dijital dönüşüm hızlanıyor
Bakan Uraloğlu, 3,5 milyar dolarlık 5G ihalesinin dijital dönüşümü hızlandıracağını açıkladı. Artan siber risklere karşı USOM'un 75 milyon engelleme yaptığını ve çocuklar için sosyal medya düzenlemesi hazırlandığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G teknolojisinin Türkiye'nin dijital dönüşümünde oynayacağı kritik rolü vurguladı. 3,5 milyar dolarlık rekor ihale gelirinin iletişim altyapı yatırımlarını güçlendireceğini belirten Bakan, bu teknolojinin endüstriden sağlığa kadar her alanda yenilikçi çözümler sunacağını ifade etti.

SİBER GÜVENLİKTE ULUSAL KAPASİTE

Bakan Uraloğlu, 5G'nin getirdiği fırsatların yanı sıra siber güvenlik risklerine de dikkat çekti. USOM'un 8.237 uzman personeliyle ülkenin siber savunma kapasitesini güçlendirdiğini açıkladı. 2025 Ekim itibarıyla 74.594 zararlı bağlantının engellendiğini ve 502.173 zararlı adrese 75,1 milyon erişim engeli uygulandığını paylaşarak, yerli yazılımların proaktif güvenlik taramalarındaki başarısını vurguladı.

ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Dezenformasyon risklerine karşı 16 yaş altı çocuklar için yeni sosyal medya düzenlemeleri üzerinde çalıştıklarını duyuran Uraloğlu, ailelerin sürece aktif katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Uluslararası literatürle uyumlu şekilde kapsamlı bir düzenleme yapılmasının planlandığını ifade ederek, sosyal medya sağlayıcılarına yükümlülükler getirileceğini açıkladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.